Plantera om i trädgården

Istuta puutarha, joka kestää kaikissa sääolosuhteissa

Puutarhan pitäminen kauniina ympäri vuoden kylmässä Suomessa voi olla haaste. Kun ilmasto toisaalta tarjoaa yhä nopeampia säämuutoksia, voi olla hyvä istuttaa kasveja, jotka kestävät sekä kuivia, märkiä että pakkasia. Tässäpä vinkkejä kasveista ja kukista sekä temppuja, joilla ne pysyvät hengissä pidempään!

Valitse kestävät kasvit kylmempiin päiviin

Varmista, että puutarhan perustana on kasveja, jotka kestävät pakkasta, lunta ja kovia tuulia. Yleisiä kylmää sietäviä kasveja ovat vihreät puut ja pensaat, kuten tuija tai alppiruusu, jonka tiedetään kestävän voimakkaita tuulia. Jos haluat herkempiä kasveja, varmista, että ne saavat tarvitsemansa hoidon. Aseta ne esimerkiksi aurinkoisiin paikkoihin, kasvihuoneisiin tai kuitukankaiden alle.

Auta puutarhaa lämpiminä päivinä

Kuumat kesäpäivät ovat ihania, mutta se tarkoittaa myös sitä, että puutarha kuivuu helposti aavikoksi. Kasvien pelastamiseksi kuivuudelta tarvitaan hyvin ojitettua maaperää. Yksi keino on käyttää soraa tai kiviä, joilla peität maan. Löystytä ensin maaperää, kastele huolellisesti ja levitä sitten multaa. Muita vaihtoehtoja voivat olla viemäriputket, jotka kaivat alas ja peität soralla, tai luonnollisten kanavien luominen puutarhaan.

Viimeiset, mutteivat vähäisimmät vinkit:

  • Haluatko puutarhan kukkivan pitkään lämpimänä vuodenaikana? Valitse perennoja, jotka kukkivat aikaisin ja pitkään!
  • Kuivia aikoja ajatellen voit valita kasveja, jotka kestävät kuivuutta, kuten laventeli tai kasvit, joissa on karvaiset lehdet.
  • Suojaa erityisen herkkiä kasveja säältä ja tuulilta pensasaidoilla.

Onko aika päivittää puutarha? Löydä inspiraatiota oppaistamme.

Tilaa tuotteet suoraan kotiin

​Tutustu tuotteisiimme ja tilaa.