Uteplats med skön stol och bord vid en lägereld.

Luo puutarha, josta voit nauttia ympäri vuoden

Puutarha tuo usein mieleen kevään, kesän, värikkäät kukat ja rehevät pensaat. Puutarhaa suunniteltaessa kannattaa kuitenkin miettiä, miten siitä voi nauttia myös kylminä kuukausina. Olemme keränneet vinkkejä, jotka auttavat toteuttamaan puutarhan, josta voi nauttia ympäri vuoden.

Kukkia ja kasveja eri vuodenaikoina

Ympäri vuoden kauniissa puutarhoissa on usein kasveja, jotka säilyttävät värin ja muodon myös kukinnan päätyttyä. Katajat, kuuset ja kasvit, kuten muratti, pysyvät vihreinä pitkään tai ympäri vuoden, ja jotkut selviävät jopa lumesta. Kesäajalle on useita keinoja kukinnan pidentämiseksi: muun muassa valitsemalla oikeanlaisia perennoja sekä leikkaamalla ja karsimalla, jolloin ne kukkivat useita kertoja.

Tilan luominen puutarhaan

Yksi tapa somistaa puutarhaa on koristella se kaarilla, porteilla tai seinillä, tai jopa suihkulähteellä tai lammella.

Mieti puutarhasi käyttötarkoitusta ja mitä tiloja haluat. Ehkä haluat kasvihuoneen, pation tai pergolan? Nämä auttavat nauttimaan puutarhasta ympäri vuoden.

Luo polkuja sorasta tai kivestä

Saat vaihtelua ja helpotat liikkumista luomalla polkuja sorasta tai kivestä. Valittavana on erilaisia tyylejä ja materiaaleja.

Ehkä sinulla on kasvihuone, lampi tai vaikkapa metsä puutarhan vieressä? Luo sora- tai kivipolkuja, jotka johtavat näihin.

Onko aika päivittää puutarha? Opi lisää puutarhanhoidosta ja löydä inspiraatiota oppaistamme.

Tilaa tuotteet suoraan kotiin

Tutustu tuotteisiimme ja tilaa.