Pergola i bakgrunden

Viisi tapaa rakentaa ja stailata pergola

Pergola laajentaa sisätiloja ja toimii samalla aurinkosuojana terassille tai puutarhassa. Voit rakentaa pergolan eri tyyleillä. Voit myös stailata sen erilaisilla tavoilla luodaksesi unelmiesi keitaan. Tässä on viisi vinkkiä pergolan rakentamiseen ja stailaukseen!

1. Rakenna pergola katolla

Voit halutessasi pitää sen yksinkertaisena ja täysin avoimena, jolloin voit nauttia auringon säteistä, tai valita purjekankaan tai kangaskaton. Toinen vaihtoehto on antaa köynnöskasvien hiipiä katon yli luoden kodikkaan tunnelman ja samalla suojaten auringolta kesän kuumimpina päivinä.

Pergola med tak

2. Käytä seiniä huoneiden luomiseen

Pergola, jossa on seinä, on loistava vaihtoehto, jos haluat luoda viherhuoneen tunteen. Voit kasvattaa köynnöskasveja vahvistusverkossa tuomaan rehevyyttä tilaan. Jos sinulla ei ole kärsivällisyyttä odottaa kasvua, voit luoda seinän kankaasta tai puusta.

3. Koristele viihtyisillä yksityiskohdilla

Vain mielikuvitus asettaa rajat sille, miten voit koristella pergolan. Käytä kukkia, valaistusta, peittoja ja viihtyisiä ulkokalusteita luodaksesi sinulle sopivan tyylin. Hae rohkeasti inspiraatiota vaikkapa sosiaalisesta mediasta nähdäksesi, miten muut ovat toimineet!

4. Pergola talon seinää vasten tai vapaasti seisovana

Monet rakentavat pergolassa talon seinää vasten, terassille tai parvekkeelle, mutta on myös mahdollista sijoittaa pergola puutarhaan, vapaasti seisovana keitaana. Voit rakentaa pergolan kivipohjalle, luonnonkivelle, soralle tai puulle. Mutta muista valita ulkotiloihin soveltuva materiaali.

5. Käytä erilaisia kasveja ja kukkia

Viimeisenä vaan ei vähäisimpänä vinkkinä, tuo tilaan vihreyttä. Kasvit ja kukat ovat loistava tapa tehdä tilasta kodikas ja vehreä. Anna sinisateen roikkua katosta tai humalan kiivetä ja luoda luonnollinen seinä.

Lykkyä tykö! Älä unohda, että pergolan rakentamiseen saattaa joutua hakemaan rakennuslupaa.

Oletko kiinnostunut luomaan oman terassin? Löydät ohjeet täältä.

Tilaa tuotteet suoraan kotiin

Tutustu tuotteisiimme ja tilaa.