Inspiration från Holland - tulpaner och väderkvarn från Keukenhof.

Viisi kaunista ja inspiroivaa puutarhaa

Kevät ja kesä tarkoittavat monelle, että on aika lähteä puutarhaan. Ehkä haluat istuttaa jotain uutta ja jännittävää tänä vuonna, mutta kärsit ideoiden puutteesta? Esittelemme viisi kaunista puutarhaa, joista saat inspiraatiota.

Claude Monet’n puutarha, Ranska

Pienestä Givernyn kaupungista Normandiassa, Ranskassa, löytyy Claude Monet’n romanttinen puutarha. Sen lisäksi, että Monet oli maailmankuulu taiteilija, hän oli myös intohimoinen puutarhuri. Fantastisessa puutarhassa, joka löytyy monista Monet’n maalauksista, esiintyy köynnöskasveja, pelargonioita ja auringonkukkia rinnakkain daalioiden, krassien ja ruusujen kanssa. Täältä löytyy myös kuuluisan lumpeen lampi.

Claude Monet’n puutarha, Ranska

2. Gardens By The Bay, Singapore

Kun Singaporen hallitus halusi parantaa maan kaupunkikuvaa ja antaa sille uuden ilmeen, perustettiin Gardens By The Bay. Se on jättimäinen puisto, joka koostuu kolmesta suuresta puutarhasta, kahdesta lasikasvihuoneesta ja useista pienemmistä osastoista ja puutarhoista, jotka edustavat erityyppisiä trooppisia ja Välimeren ilmastoja sekä niihin liittyvää kasvillisuutta. Gardens By The Bay on upea puisto täynnä elämyksiä. Lisäksi puisto toimii täysin hiilineutraalisti.

Gardens By The Bay (Puutarhat lahden rannalla) – Singapore

3. Keukenhof, Hollanti

Keukenhof on suuri kukkasipulipuisto, joka sijaitsee Lissen ulkopuolella Hollannissa. Yli 100:sta eri tulppaanilajikkeesta on istutettu 4,5 miljoonaa tulppaania. Siististi maisemoitujen kukkapenkkien väriräjähdyksellä varustettu Keukenhof on taideteos itsessään.

Keukenhof – Hollanti

4. De Japanske Haver, Tanska

Fynin saarelta löytyy japanilainen inspiraatiopuutarha, jonka japanilainen puutarhasuunnittelija on hyväksynyt. Puutarha on rauhallinen keidas, joka on saanut inspiraationsa elämän eri vaiheista, täynnä kauniita sora- ja kivipolkuja, rauhallisia lampia ja puroja sekä rehevää kasvillisuutta. Kiinnostaisiko meditaatiohetki? Tätä varten alueelle on luotu aivan erityinen puutarha.

5. Garden of Cosmic Speculation, Skotlanti

Kosminen puutarha Dumfriesshiressä Lounais-Skotlannissa on esimerkki modernista puutarhasuunnittelusta. Täällä luonnon käsitettä tulkitaan äärimmäisen tieteellisellä ja filosofisella tavalla maisema-arkkitehtuurin innoittamien veistosten kautta. Monet tutkijat ovat vuosien varrella vaikuttaneet puutarhan muotoon, ja se onkin monin tavoin ainutlaatuinen.

Aika päivittää puutarha? Löydä lisää inspiraatiota oppaistamme.

Tilaa tuotteet suoraan kotiin

Tutustu tuotteisiimme ja tilaa.