Serveras grillat kött på en papptallrik.

Luo oma ulkokeittiö

Ruoanlaitto avoimen taivaan alla, puutarhassa, jossa tuoksuu tuoreet yrtit ja grillissä kypsennetty ruoka, on monille unelma. Ulkokeittiön avulla voit hyödyntää kesän kuumia päiviä ja iltoja. Mutta mitä kannattaa ottaa huomioon unelmien ulkokeittiön suunnittelussa?

Erilaisia ulkokeittiöitä

Ensimmäinen huomioitava asia on, mitä tilaan mahtuu ja mitä ominaisuuksia haluat. Tila voidaan rakentaa suureksi tai pieneksi ja monenlaisilla lisävarusteilla. Haluatko yksinkertaisemman ratkaisun, jossa on vain työtaso ja grilli, ja johon sinun ei tarvitse vetää sähköä tai juoksevaa vettä? Vai haluatko täysin varustetun keittiön, jossa on pesuallas ja keittiökoneet? Vain mielikuvitus (ja mahdollisesti lompakko) asettaa rajat.

Ulkokeittiö katolla

Keittiössä ei tarvitse olla kattoa, mutta se suojaa voimakkaalta auringolta tai sateelta, jolloin voit kokata ulkona säästä riippumatta. Se voi olla hyvä vaihtoehto laitteiden suojaamiseksi, jos suunnittelet kattavaa ratkaisua erilaisilla lisävarusteilla. Tai katoksi voi riittää pelkkä markiisi tai pergola, joka peittää osittain keittiön.

Materiaalien valinta

Työtasojen, kaappien ja säilytystilojen materiaalivalinnat määrittävät keittiön käyttöikää. Hyviä ja kestäviä vaihtoehtoja ovat betoni, ruostumaton teräs tai käsitelty puu. Ehkä helpoin ja nopein ratkaisu on rakentaa ulkokeittiö leca-lohkoilla, joiden päälle asetetaan työtaso.

Valmiit ulkokeittiöt

Itse rakentaminen voi olla hauska projekti ja on inspiroivaa räätälöidä ulkokeittiö omalla tavalla. Mutta voit myös ostaa valmiin ja nopeasti rakennettavan ulkokeittiön, jos haluat päästä nopeasti alkuun!

Oletko kiinnostunut luomaan terassin ulkokeittiöön? Klikkaa tästä!