Värikkäitä kasvitrendejä puutarhaan 2023

Vuonna 2023 jatkamme kukkien lisäämistä puutarhaan. Kiinnostus puutarhaviljelyyn on suurempaa kuin koskaan, eikä värikkään loiston luomisen tarvitse olla monimutkaista.

Esittelemme kolme trendikästä yksivuotista, vahvemman väripaletin kukkaa, jotka sopivat jokaiseen puutarhaan.

1. Vesikrassi – ottaa paikkansa

Älä aliarvioi krassia! Se on voimakas, runsaasti kukkiva ja viihtyy useimmissa maaperissä. Todella helppo laji, joka usein leviää paremmin kuin moni muu.

Anna puutarhan villiintyä ja inspiroidu siitä, kuinka Monet antoi vesikrassin kiertyä sorapolkujen yli Givernyssä, Ranskassa.

Krassia on saatavilla useissa kauniissa väreissä ja se on erittäin helppo kasvattaa. Krassin kauneus on, että se on syötävää. Kukapa ei haluaisi koristella kesäsalaattia värikkäillä kukilla?

Näin sen teet:
Krassi ei vaadi esiviljelyä. Huhti-toukokuu on yleensä sopiva aika istuttaa siemenet noin 2 cm syvyyteen. Krassi kukkii parhaiten auringossa tai puolivarjossa ja se voidaan kylvää joko maahan tai ruukkuun. Krassia on saatavilla monissa ihanissa sävyissä: pinkki, viininpunainen, aprikoosi, sitruunankeltainen, punainen ja klassinen oranssi.

2. Kelloköynnös – korkealle kiipeävä kaunotar

Kelloköynnös on erittäin elinvoimainen köynnöskasvi, joka voi kasvaa jopa 4 metriä yhden kesän aikana. Se kantaa mitä kauneimpia kellomaisia ​​kukkia elokuuhun asti, ja jopa pakkasiin saakka.

Näin sen teet:
Siemenien itäminen kestää jonkin aikaa, mutta kun kasvu lähtee liikkeelle, ne kasvavat nopeasti pari senttimetriä korkeiksi. Kelloköynnös kukkii noin 20 viikkoa kylvön jälkeen, joten sitä tulisi kasvattaa sisätiloissa, mieluiten kasvivalaistuksen alla. Istuta ulos, kun pakkasvaara on ohi.

Vinkki:
Jos olet istuttanut köynnöskasvin, jonka kasvu kestää muutaman vuoden, voit huoleti istuttaa sen viereen kelloköynnöksiä muutaman ensimmäisen vuoden ajan. Kelloköynnös voi kiivetä koko kukkakaaren yli vain yhdessä kesässä.

3. Auringonkukka – puutarhan komea primadonna

Valkoinen, punainen, luumunvärinen ja kaikki keltaisen sävyt. Auringonkukka ei ole vain komea primadonna puutarhassa, vaan se on myös todellinen herkku pölyttäville hyönteisille ja siemeniä syöville linnuille. Auringonkukka kukkii pitkään ja kääntää kruununsa aurinkoon heinäkuusta syyskuuhun.

Näin sen teet:
Auringonkukat voidaan kylvää suoraan istutusalueelle toukokuun puolivälissä, mutta sen esiviljelyllä on etuja. Saat aikaisemman kukinnan ja minimoit riskin, että etanat vahingoittavat herkkiä auringonkukan versoja. Huhtikuu on hyvä aika kylvää auringonkukkaa. Istuta siemenet 1 cm syvyyteen ja kastele.

Mietitkö puutarhaprojektia? Tutustu oppaisiimme.