Växthus i solsken

Opas kasvihuoneen perustuksiin

Kasvihuoneet ostetaan yleensä rakennussarjana, johon sisältyvät asennusohjeet ja perustussuositukset. Kasvihuoneen runko valmistetaan yleensä metallista, ja se voidaan asentaa suoraan tiivistetylle kiviainekselle tai betonilaatoille.

Tarvittavat välineet:

  • Rakennussarja/kasvihuone
  • Maantiivistäjä tai tärylevy
  • Kuitukangas
  • Lauta
  • Vatupassi

Suosittelemamme materiaalit:

info
Tämä ohje on tarkoitettu käytännön avuksi ja ohjenuoraksi. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä meihin.

Tee näin:

1.
Yksinkertaisin perustus on tiivistetystä kalliomurskeesta tehty alusta. Sopiva tuote on 0/16 mm:n kalliomurske, jota on helppo käsitellä käsityökaluilla ja joka painetaan kasaan maantiivistäjällä tai tärylevyllä. Jos alusta on märkä tai pehmeä (esim. savi), suosittelemme materiaalien välikerrokseksi kuitukangasta.
2.
Levitä kalliomurske ja tiivistä halutulle tasolle. Korkeuden ja tasaisuuden voi tarkistaa suoralla laudalla ja vatupassilla. Tappien välissä olevan luotilangan voi myös kiristää, jolloin tasot näkyvät selkeämmin. Jos on olemassa veden kertymisen vaara, kalliomurske voidaan korvata 8/16 mm:n sepelillä, joka kestää huomattavasti enemmän sadetta.
3.
Jotkin kasvihuoneet vaativat tuuliankkurointia, jolloin voidaan valaa betonipylväät lattiatason alapuolelle. Suosittelemme tähän kiinnityspulteilla varustettujen, betonitäytteisten pahviputkien upottamista.
4.
Jos kasvihuoneeseen halutaan betonikivilattia, perustukset voivat olla tiivistettyä 0/16 mm:n kalliomursketta ja 0/3 mm kivituhkan päälle asennettuja betonilaattoja. Kivipinta tehdään tällöin hieman kasvihuonetta suuremmaksi ja asennus voidaan tehdä suoraan betonilaatoille.

Vastuuvapauslauseke

info

Tämä ohje on tarkoitettu käytännön avuksi ja ohjenuoraksi. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä meihin.

Kiinnostuitko tästä ohjeesta?

Käytä suunnittelutyökaluamme laskeaksesi tarvittavan
määrän materiaaleja, tai osta tuotteet suoraan verkkokaupasta!